3 redenen waarom iedereen coaching nodig heeft

Sparren, spiegelen en de objectieve kijk van een professional. Dat is in een notendop wat coaching of loopbaanbegeleiding is, dat is algemeen bekend. Maar weet je ook waarom je het nodig hebt? Ik geef je 3 redenen.

1. Iedereen heeft iemand nodig om mee te praten

Het is geen geheim dat persoonlijk contact de afgelopen twintig jaar in rap tempo is teruggelopen. Hoe vaak bel je nog iemand om bij te praten of loop je even bij je buren langs voor een kop koffie? Het grootste deel van het contact verloopt via whatsapp, e-mail of social media. Dit maakt ons erg op onszelf gericht en zit ontwikkeling in de weg.

‘Vroeger’ had iedereen iemand om mee te praten over zijn of haar werk, persoonlijke ontwikkeling en andere thema’s. Tegenwoordig zoeken we liever een oplossing voor onze uitdagingen via Google. Dit zorgt zelden voor een positieve verandering.

Door met iemand te praten over jouw leven, je doelen en de dingen die je tegenkomt verander je jouw perspectief. Het stelt je bovendien in staat om beter te reflecteren op je gedrag en patronen, waardoor je anders leert omgaan met je uitdagingen. En bovendien praten we nou eenmaal toch graag over onszelf, toch?

2. Een coach zegt niet wat jij wil horen

Dit haakt eigenlijk meteen in op reden #1, wanneer je een goede coach om feedback of advies vraagt, gaat die jou niet vertellen wat je eigenlijk wil horen… integendeel. Een goede coach is een spiegel voor jouw gedrag en legt de vinger precies op de zere plek. Niet om je dwars te zitten, maar buiten je comfort zone is immers where the magic happens. Het stimuleert je om te veranderen of om de juiste stappen te zetten richting je doel.

3. Sparren met een coach maakt je succesvoller

Regelmatig sparren met je coach over de stappen die je neemt en situaties die je tegenkomt, zorgt ervoor dat je beter in staat bent om te reflecteren op je eigen gedrag. Ook helpt de mening van een professional je op koers te blijven om jouw doelen te behalen.

Uit ervaring weet ik dat het je zelfvertrouwen vergroot en je daardoor krachtiger beslissingen durft te nemen. Coaching heeft mij ook geholpen mezelf te leren kennen. Zo weet ik nu bijvoorbeeld precies waar ik goed in ben, waar ik energie van krijg én waar ik iets kan bijdragen. Die combinatie is essentieel om (werk)geluk te ervaren.

Coaching bij Betty Jo

Het is natuurlijk niet voor niets dat ik na verschillende opleidingen in coaching, inmiddels zelf ook met name vrouwen in de IT begeleid. In verschillende trajecten help ik ze op mijn eigen unieke wijze met struggles en uitdagingen op de werkvloer en het behalen van hun persoonlijke doelen. Als je benieuwd ben hoe ik dat doe en of het iets voor jou is, stuur me een berichtje en we maken vrijblijvend een afspraak om te kijken of er een klik is. Het succes van coaching draait immers om vertrouwen.